Healingworld
Het verhaal van Mieke.

 

Het verhaal van Mieke.

 

Ieder mens heeft zijn of haar eigen "levens" verhaal.

In de loop der jaren heb ik ontdekt,dat de ervaringen van anderen je soms een richting aan kunnen geven,waardoor je verder kunt met jezelf.

Daarom volgt hier mijn verhaal.

Vanaf eind 2002 tot medio 2007 bestonden mijn dagen hoofdzakelijk uit zitten en liggen.

Een enorme spychische en fysieke vermoeidheid maakten me het onmogelijk om echt aan het leven deel te nemen. Bijna alle inspanningen waren te veel, net als ook alle indrukken. Ondanks het feit dat ik probeerde de situatie te aanvaarden zoals hij was, leek die periode meer op overleven dan op leven.

Als gevolg van hormoontherapie kwamen telkens depressieve periodes om de hoek kijken. Reguliere medicatie was voor mij geen optie, want ik wilde mezelf blijven voelen. Misschien een langere en moeizamere weg,maar voor mijn gevoel de enigste juiste.

Tussen 2007 en voorjaar 2012 ben ik door een aantal mensen in het alternatieve circuit een een aardig eind op weg geholpen. Het lukte als steeds vaker om blij te zijn met de kleine stapjes vooruit en hoopvol te zijn voor de toekomst.  Dus wat een teleurstelling ,toen ik begin 2012 vrij onverwacht zo moe was, dat ik mezelf helemaal niet meer kon verzorgen. Zware aanvallen van hyperventilatie en enorme angsten maakten het leven zwaarder dan ooit. Mijn vertrouwen zakte naar een dieptepunt.

Mijn man heeft mij altijd op alle fronten ondersteund en ook nu was hij er weer voor honderd procent. Toen een paar maanden later een kennis ons op Brenda wees en erbij vertelde dat ze "echt" goed" was, hebben we een eerste afspraak met haar gemaakt.

Nadat eerst mijn man een sessie bij Brenda heeft ondergaan,waarbij hij onder de indruk was van haar puurheid en bekwaamheid, mocht ze kort daarop ook mij behandelen. Opdat moment zat ik helemaal vast in mezelf.

Het werd al snel duidelijk, dat  gebeurtenissen uit mijn jeugd een zware blokkade vormden,waardoor het voor mij onmogelijk was om te aarden. Mijn energie kon dus niet goed doorstromen. Al na drie behandelingen was ik zover,dat ik weer zelf verder kon. Er gebeurde veel en het voelde goed. Ik ging lichamelijk en emotioneel steeds beter functioneren. In de daarop volgende twee jaar heb ik nog een paar keer een afspraak met Brenda gemaakt waneer ik minder goed in mijn vel zat, telkens kwam ik weer verder in mijn groei proces. Zo ver, dat ik weer het gevoel heb te leven;   weer volwaardig deel te  kunnen nemen aan het leven.

Ik weet, dat chronische vermoeidheid  altijd in zekere mate bij mij zal horen, maar desondanks ben ik de afgelopen tijd in staat geweest om samen met mijn man de voorbereidingen te treffen voor een ingewikkelde verhuizing.  We genieten daar beiden met volle teugen van. Het is voor mij een groot cadeau, dat Brenda in mijn leven kwam. Haar manier van werken en haar manier van zijn, sluiten helemaal bij mij aan.  Ze is zuiver, ego speelt geen rol in haar behandelingen. Ze gaat respectvol om met de mogelijkheden die haar gegeven worden . Ik zal mijn verdere leven haar en haar begeleiders dankbaar blijven. 

 

November 2014 Mieke (67 jaar )