Healingworld
Lessen over liefde, inzichten en leven.

 

 

 

 

Lieve mensen

Lessen over liefde inzichten en het leven .

Zoals heel veel mensen inmiddels wel weten, is het leven bedoeld om ervaringen op te doen en te leren.De aarde is slechts een leerschool...  wij komen als mens naar de aarde om bepaalde ervaringen op te doen en daaruit te leren ,Wat ik vaak ervaren heb in de praktijk is dat er vooral in het gezin waarin iemand geboren wordt nogal het één en ander uit valt te werken  ,en ook in de relationele sfeer mag er vaak nogal wat uitgewerkt en verwerkt worden .

Zoals ik in het stuk mijn eigen verhaal  al heb geschreven, heb ik mij als kind vaak een vreemde eend in de bijt gevoeld.Ik voelde me anders en vervreemd in het gezin waar ik opgroeide, maar waarom ik me zo voelde begreep ik natuurlijk als kind niet,ik liep als kind ook nog mede door mijn gevoeligheid al met een enorme antenne rond om te peilen hoe de stemming thuis was.

De meeste kinderen hebben die voelsprieten,Velen van jullie zullen dit ook herkennen

mijn vader vond het het lastig om met mijn scherpzinnigheid om te gaan,Kinderen kunnen nogal eens keer de waarheid in het gezicht van hun ouders  zeggen en dat kan hard aankomen.

Dus dat gebeurde ook nogal eens ,mijn opmerkingen of scherpzinnigheid iriteerden  mijn vader  maar dat wist ik niet als jong kind.

(als kind reageerde ik vanuit mijn gevoeligheid mijn intuitie,een vorm van direct weten)

 

 

Inmiddels weet ik dat het vrij normaal is zeker voor lichtwerkers of bewustere zielen  dat ze zich anders voelen dan de gemiddelde mens. dat is een (bewustzijnkwestie) en dat er heel veel bewustere zielen ,geboren worden in gezinnen waar de ouders emotioneel niet beschikbaar zijn ,ze worden vaak geboren in probleem gezinnen om als helende ziel (transformatoors )op te tredenen waar ze licht en liefde proberen te brengen en  heling binnen  het gezin.

Als kind kunnen deze lichtbrengers,lichtwerkers oftwel bewustere zielen zich vaak niet begrepen voelen en  het enorm zwaar hebben   en als hun functie of taak niet wordt herkend of de vanuit hun natuurlijke aanwezige gevoeligheid ,kan hun leven problematisch verlopen .

(Dit kan natuurlijk op heel veel mensen betrekking hebben ook als je zelf er geen weet van hebt in hoeverre je bewustzijn ontwikkeld is )

Deze gevoelige zielen ,hebben vaak het gevoel dat hun ouders hun niet begrijpen ,en dat kan een algemeen gevoel van machteloosheid geven.: 

Als je er op een gegeven moment achter komt hoe het in werkelijkheid zit heb je inzicht in de situatie ,en leer je  het los te laten en zo kun je de bijbehorende probleem relatie,s  die kunnen ontstaan vanuit je gevoeligheid  balanceren of verbreken .

Wat ik hier mee bedoel is in feite , mensen die in dit soort gezinnen zijn opgegroeid komen zich zelf vaak enorm tegen, Dat kan zich uiten in verschillende vormen ,wat veel voorkomt is please gedrag ,Omdat  Bewustere zielen of lichtwerkers vanuit hun natuurlijke staat van zijn, hulpvaardig zijn !  

ze proberen het een ander vaak enorm naar de zin te maken ,dit komt mede door hun aangeboren hulpvaardigheid en gevoeligheid.het is belangrijk dat ze leren grenzen te stellen"  ,een andere variant kan zijn dat ze zich afzonderen ,of te kampen hebben met een minderwaardigsheids complex wat zich op verschiilende manieren kan uiten.

 

De andere kant het licht, De Bron God ,het Christusbewustzijn , De Great spirit of hoe je het wilt noemen is gewillig ,en wil graag helpen en het enige wat jij mag doen is het willen en er voor gaan .

 

Loslaten Wat ik nogal vaak tegen gekomen ben in het spirituele is het woordje loslaten ,helemaal mee eens ,loslaten met de kar die je niet meer wilt of kan  trekken. Maar wat ik dan wel onder de aandacht wil brengen is dat er geen knopje is voor het loslaten ,al hoewel de term loslaten vaak wordt gebruikt is het misschien wel handig voor de mensen die van hun emotionele ballast bevrijd willen worden dat loslaten ,voor transformeren staat ,dus uithuilen,verwerken. De oude ballast die je belemmert,overboord te gooien  ,om je vrij te voelen in je leven , je kunt je leven Healen en je oude gedrags patronen doorbreken,  die oude ballast van je afwerpen als jij dat wilt ,het loslaten dus .

Wat wel belangrijk is om de energie van het verdriet of oude pijn uit je energieveld  te laten verwijderen.

En dan kan ik zeggen loslaten iedereen kan het als,je maar weet hoe 

(ik heb dit stukje over loslaten geschreven omdat het een term is die veel gebruikt in het spirituele maar er  wordt dan nog wel eens vergeten wordt voor de gemiddelde mens die hulp zoekt hoe je dat dan wel niet kan doen loslaten.

 

 

(Noot van de schrijver )      

 

Ik heb de term lichtwerkers  en bewustere zielen genoemd maar dit is natuurlijk voor iedereen die zich hier in herkent of voordegenen die af willen rekenen met hun emotie,s uit het verleden of heden .